Rest In Peace Michael Jackson



För några månader sedan publicerades en "nytagen" bild av Michel med ett munskydd och solglasögon när han lämnar en byggnad, man ser röda blemmor på kinden och han ser allt annat än kry ut.
Michael har alltid varit smal men nu såg han avmagrad ut och trött...den genomträngade blicken var dold bakom stora mörka solglasögon och hans forna glans var som bortblåst.

Cancerrykten spred sig och man undrade om han verkligen skulle orka med de 30 spelningar som senare kom att bli 50!
Michael var perfektionist och ville ge det bästa på scenen...konsertpremiären blev framflyttad två veckor för att Michael behövde träna mer på klädombytena sades det.

Jag slog igång text-tv som vanligt för att läsa senaste nytt den 26 juni, den vita texten hoppade fram och med stor text står det...Michael Jackson DÖD!
Jag blev helt ställd, började bläddra fram sidan och läste ...läste om och om igen som om det vore ett hemskt pratical joke...nyhetsankarna läste upp nyheten gång på gång... överallt basunerade man ut hans död.
Den närmaste tiden kommer tidningarna skriva om varför,hur,vad...vända och vrida sina teorier för att lösa mysteriet om Michaels död... men vad kommer det att hjälpa ... han kommer inte tillbaka...

När min bror och jag var barn så lyssnade vi mycket på Michael Jackson, vi satt på golvet i vårat rum o byggde med Lego och lyssnade på hans skivor, vi hade affischer på väggarna och våran LP spelare gick varm på den gotlänska landsbygden... vi tittade på musikvideorna och studerade dem noga noga... vi var lite rädda för Thrillervideon i början.

Han blev 50 år, stjärna sen barnsben med en hårt pressande far som slog sina barn till framgång, utan barndom och utan en chans till ett normalt liv levde de i en bubbla, istället för att leka med vänner stod de i varma studios och sjöng låtar som de alltid kommer förknippas med Jackson Five.

Tidningarna fick upp intresset mer och mer, fabulerade vitt o brett om hur "konstig" Michael va, om operationer, apor, syrgastält och makabra samlingar... som gräddet på moset anklagades han för övergrepp mot barn...
klart att han blev ett offer, en världskändis som försökte få tillbaka sin barndom och påstods vara pedofil, mannen som ville vara Peter Pan, döpte sin ranch till Neverland, med eget nöjesfält och spelhallar...där fick han vara sig själv... skapa musik och helt och hållet leva sitt liv.

Räcker det inte att han var ett musikgeni, dansfenomen och en människa som ville leva sitt liv? måste man alltid leta fel och ljuga för att göra en artist mer intressant?

man diskuterar om hans död är större en Elvis? vad fan e det för diskussionsämne egentligen? de är inte av samma tid, Elvis var stor när han dog på 70-talet, hans era var en helt annan än Michaels, michael skapade en ny era..i sin tid...

man frågar sig om man någonsin kommer få se en lika stor stjärna igen...kanske...kanske inte... idag har vi ett annat klimat i artistvärlden, att vara unik är svårare idag än då när elvis eller Michael började sina karriärer, de var underbarn, en scen som var ganska liten då...
nu kommer det massor av olika popband och soloartister, unga begåvningar, de arbetar livet ur sig, antigen klarar de av att hålla sig kvar eller försvinner efter en hit... en del blir hett villebråd åt papparazzis som inte låter de vara privatpersoner... driver dem till att göra galna saker eller i värsta fall skadar sig själva... klart vi kan se en ny era födas men det kommer ta tid, nu är det några kvar som ännu håller, Cher, Madonna, Celine Dion, Stevie Wonder, Tina Turner och Diana Ross osv.


Allt har sin tid och Michael har låtit oss ta del av sin tid... Tack


trevlig kväll =)

oj oj idag hade man fått för sig att ha öppet i parken till 18.00 det regnade små skurar titt som tätt och det fanns ca 1500 gäster i parken....wohoo..
men tur var det för idag fick jag leveransen jag väntat på i några veckor samt senaste beställningen...shit...hela min lilla butik var full med gula kartonger, Lisa från företaget for runt som en skållad bäver och fejjade och grejade med allt hon hade funderat på... oj... jag blev bara helt trött att se på...

dessutom hade jag en ny tjej Miriam som började sin utbildning idag, hon var nyfiken och glad o trevlig så det ska nog funka. hon fick pröva på att stå vid kassan och blåsa ballonger mm..

så hela min dag gick åt att ha upplärning samtidigt försöka stuva undan hela min leverans, hänga upp så mycket som möjligt och plocka o fixa... Lisa hade tagit med sig en glasskål som vi skulle ha Badges i... tror ni inte den gick i tusen bitar innan jag hann stänga för dagen...pang bom och glas över hela golvet....suck

Har precis kommit hem från en PreMidsommarfest hos min Nea och ett stort gäng glada människor jag aldrig sett för, vi började med sill, färskpotatis,lax o sås, sen blev det grillat kött med bernaisesås och potatis, till efterrätt blev det glass med jordgubbar... det är vad jag kallar midsommarfirande... en kille ställde dessutom upp som midsommarstång =)
Är helt slut nu så dags att krypa till sängs några timmar... natt natt




Muppelin

kom till jobbet i vanlig tid, hämtade ut mina pinaler och larmade av...

började pyssla runt där med diverse skyltar och häktade ned toma galgar, går för att tända lamporna i kylar o frysar...funderar varför inte lampan läskkylen vill lysa, testar frysboxen o snuskylen...DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖD...inte en suck hördes...
sticker snabbt ned handen i frysen...FAAAAN alla Piggelin såg ut som muppelin...de hade smält till en vattning massa med en pinne i mitten...wohoo... kollar på lagret om en propp hade gått...nä... ringer diverse folk innan  Knoppen o en lagerbrud...( inte en susning vad hon heter) kommer, de tittar också i proppskåpet...lägger pannan i djupa veck och mumlar diverse eventuella scenarium ... tills Knoppen försvinner bakom disken... den som stängde kvällen innan hade stängt av all ström på min förlägningssladd... strömbrytaren lyste inte alls... helt plötsligt börjar alla maskiner surra igång och låta så där lagom hemtrevligt....fick slänga ca 50 st föredetta piggelinisar... numera slushy....



när jag väl landat efter det lilla kaoset inser jag att mitt lager har fått tillökning i form av tjockt mycket godis , chips i olika former o smaker, cheeseballs, cheese doodles, Läkerol o gudarna vet vad stod o trändes i mina lagerhyllor... Lakrisalen letade nödutgång och de hade proppat upp allt ända upp i taknocken...tack för den televerket... jag är 157 cm..inte 2.40... DAMN IT...

Idag hade vi en rollercosterclub på området, de reser genom europa o åker berg o dalbanor... nu var det INSANEs tur att visa framfötterna och verkade nöjda och glada ...de handlade helt sjukt med tröjor och badges... mm.

annars har det varit som vanligt, ganska lugnt då och då.. sen kommer en skock...sen blir det stiltje igen...suck...

fick sällskap av Geli lite senare, fick känna när Lucas sparkade inne i hennes stora mage...hur gulligt som helst.

nu ska jag samla ihop mina små tigrar o sen sova...

ny kunskap..



sitter och försöker vakna till liv vid datorn..går rätt så bra tror jag..
igår frågade chefen om jag ville gå tidigare , vi hade för mycket personal på jobbet så jag som var så trött och dessutom behövde tvätta tackade ja efter lite funderande o övertalning... så nu har jag rena kläder weii...

är ledig idag, ska till Naturhistoriska riksmuseet med Youssefs skolklass... kan bli intressant eftersom jag inte ens vet vilken utställning vi ska på... men jag gillar ju NRM så wtf... ny kunskap är alltid trevligt
Sen gissar jag på att vi ska ut till Sköndal och softa bara ...me like..

är glad att jag köpt present till brorsan...hoppas han gillar det jag valt...
snart är det midsommar, jag är ledig på midsommarafton men jobbar midsommardagen...helt okej faktiskt... undrar om det kommer så mycket folk då... man vet aldrig... kanske mest turister...vi får se .

nä dags att göra sig i ordning... måste köpa nya skosnören idag...mina gamla är söndernötta ...

skriver mer en annan dag... adios

Wolverine!

igår var jag med min bror heeeela dagen, var ute kl 12 och började sy på en ny tunika som förmodligen blir klar idag, sen ska jag börja på en till... =) men efter det fick vi för oss att gå på bio =)

WOLVERINE =) jag som älskar Marvel  X-Men weiiiiiiiiiii



vi satt och log som små femåringar jag o brorsan... den här filmen hjälpte en att reda ut en massa man inte riktigt fattat i x-men triologin och vi får se va de andra två avslöjar i framtiden... vet inte när de kommer men jag ser redan fram emot det.



är det bara jag eller påminner Lynn Collins lite om Famke Janssen??
Wolverine har god smak i alla fall =)

nä dags att röra sig mot Rissne igen...sayonara!

bautagarderob !!

SALVE!!

idag har jag varit helt ledig...hur skönt som helst ...hängt med storebror hela dagen

hade tänkt gå i Kungsträdgården och titta in "smaka på Stockholm" men vädret ville inte vara med oss idag så vi ändrade planen och började istället planera den nya medeltidsgarderoben till mig =)

vi tog tuben till Solna och handlade massor av tyg till tunikor,brokar,skjortel,coif och struthätta som ska sys .
Köpte mig en liten träsked och annat krafs som kan vara bra om man vill sy ihop saker och ting =)

om allt går som planerat kommer jag ha följande:



en olivgrön stortunika i linne
en naturfärgad linnetunika




Yllebrokar med snörning , de ska bli lite pösiga




en djupröd struthätta med längre bakkrage



om tid och ork finns ska jag även sy en Coif

har redan börjat sy en skjortel som snart är klar.. den är mörkbrun med djupröda kilar i ... jätteskön =)

hela det kalaset kostade 940 kr... ska man köpa dessa kläder färdiguppsydda så kostar en stortunika runt 300-400:-, hosor 400-500:- och struthätta runt 200 :-... det är roligare att göra sakerna mer personliga och man kan göra hur man vill.

sen struntar jag i att kvinnor inte fick gå i manskläder...who cares... kunde Jeanne d´Arc så kan jag =)


VALLE!!

ännu längre glapp...

ja mina glapp blir bara större o större men thats life... har haft mycket att göra nu de senaste dagarna...

förra veckan var jag på begravning av en släkting på Gotland, det blir totalt 3 dagar, resa ner, gå på begravningen och resa hem igen... hjälpte pappa med blomrabatterna och fixade lite hemma ...

jobbade hela söndagen, tur det för jag r impad hur snabbt en butik kan förfalla i totalt kaos...när jag kommer tillbaka finns inge tobak, godiset är i princip slut och coca cola leveransen är slut sen ett dygn tillbaka... bara att börja ordna upp kaoset igen... fick glatt besked av chefen...jag har lyckats klara mig igenom tobakskontrollanter och vi fick en 5:a i betyg... han verkade jättenöjd så skalan kanske bara var till 5...vad vet jag... är han glad så är jag glad....easy...

men som alltid med min tur är jag numera febrig och hängig... sover länge och äter lite... inte bra alls..men jag hoppas jag kan komma till jobbet imorgon...det är trist att hänga hemma... jag vill träffa roliga människor och krama mina kollegor som kom till nya perioden på jobbet....saknar ju massor av folk...!

Pappa fyller år idag!!! har skickat paket och kort igår...hoppas han blir glad, de ska tydligen ha 20 pers på middag ikväll...OMG...skönt att slippa sånt.

imorgon är min fläderblomssaft färdig =) hoppas den blir bra och drickbar!



nu börjar lederna värka igen...dags för vila...

RSS 2.0